Upute za poslodavce i radnike [COVID-19]
Upute za poslodavce i radnike [COVID-19]

[Preuzeto sa mrežnih stranica Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike]

Vrlo je bitno slušati i aktivno primjenjivati upute koje daje Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske te provoditi Odluke o mjerama zaštite koje on donosi. Navedene mjere poslodavci i radnici dužni su, u dijelu koji se odnosi na mjesta rada, primjenjivati kao posebna, odnosno priznata pravila zaštite na radu.
Poslodavci i radnici dužni su se pridržavati svih mjera zaštite donesenih od strane Stožera civilne zaštite.

Ukoliko poslodavac ili radnik sumnja da je on sam ili neka druga osoba bila u kontaktu sa izvorom koronavirusa te ako počne pokazivati znakove bolesti dišnog sustava (kašalj, teškoće disanja i najčešće uz povišenu temperaturu), o tome mora obavijestiti stručnjaka zaštite na radu kod poslodavca ili drugu odgovornu osobu poslodavca radi poduzimanja mjera zaštite zdravlja ostalih radnika kod poslodavca te potražiti liječničku pomoć.

Kod sumnje na bolest radnika uzrokovanu koronavirusom, stručnjak zaštite na radu ili druga odgovorna osoba poslodavca odmah mora kontaktirati nadležnog epidemiologa.

Na mrežnim stranicama Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike  objavljene su UPUTE ZA POSLODAVCE I RADNIKE kod postupanja i provedbe mjera sigurnosti i zaštite zdravlja u okolnostima rizika od zarazne bolesti COVID-19.

 

Zatvori izbornik

Nova organizacija rada

[COVID-19]

Organizacija rada [COVID-19]

Obzirom na pandemiju koronavirusa COVID-19, obavještavamo poslovne partnere da od ponedjeljka 23.03.2020. uvodimo posebne mjere kako bi osigurali našim radnicima i poslovnim partneri što bolju sigurnost, te ujedno održali redovnu razinu usluge.
Teoretski dio osposobljavanja radnika za rad na siguran način u narednom periodu se neće vršiti putem predavanja već će biti moguć putem naše usluge e-učenja.
U slučaju potrebe možete nas kontaktirati putem telefona, e maila ili putem društvenih mreža.